Hvordan bli kvitt bananfluer - Brønn

Hvordan bli kvitt bananfluer

Det er to typer fluer som er vanlig i kjøkkenet: soppmygg og bananfluer.

Førstnevnte er de små kjappe og svarte, den andre er en oransje, tykk og treg. De formerer seg begge så raskt at hvis du ikke gjør noe, kan én flue kan bli til tusenvis i løpet av noen uker. Larvene til soppmygg spiser også planterøtter som kan drepe plantene.

 Det er ingen hemmelighet at vi selger Plant Bug Control som løser flueproblemet, men vi skal ikke messe om eget produkt her. Det er andre tiltak som kan supplere eller erstatte vårt produkt som vi synes du skal vite om. 

Slik blir du kvitt soppmygg

Soppmyggen er vanskeligere å bli kvitt fordi de legger egg i jorda på plantene. Å kaste planten er en mulighet, men det finnes måter å unngå dette på. Alle triksene som gjelder for bananfluer gjelder her også.

  • Hold jorda på toppen av potten tørr. Hvis du slutter å vanne en stund, vil de ikke ha noe sted å legge egg og eggene som er lagt vil ikke klekke.

  • Undervanning slik Brønn og andre løsninger gir er viktig for å hindre fluer i å formere seg. Ved å vanne fra bunnen holder jorden seg tørrere på toppen. Og jo tørrere jord, desto færre flueegg. Vann så lite som du tør i noen dager, så bremser du den skamløse formeringen betraktelig. 
  • Hvis fluene fortsatt er der etter noen dager kan du kjøpe hydrogenperoksid 3% og blande 1 del med 4 deler vann. La den tørre jorda bli mettet av blandingen. Dette vil redusere antall fluer kraftig og forhåpentligvis blir du kvitt dem for godt. Gjenta gjerne. Hydrogenperoksid er helt ufarlig for plantene. Tvert imot vil det brytes ned til vann og oksygen som er helt supert for plantevekst. Du finner hydrogenperoksid f.eks her.

Slik blir du kvitt bananfluer

Først og fremst: hold det rent og tørt.

 

  • Bruke en rengjøringspray til å vaske kjøkkenbenken og i vasken. Tørk over etterpå.

  • Hold søplekassen og området rundt rent.

  • Gå oftere ut med søpla når du har fluer på besøk. Dette er en fornøyelsespark for dem.

  • Ikke la moden frukt ligge ute.

Hvis du vil bli kvitt de som allerede er der, kjøp gult fluepapir, eller google "fluefelle" og lag en selv. Du finner fluepapir på jernvarehandler og hagesentre til en billig penge.

Vi vil fortsette å finne gode løsninger for å bekjempe småfluer. Vi anser dem for å være urtenes største fiender etter feil vanning og lite lys. Hvis du har effektive tips, håper jeg du ønsker å dele dem med oss i kommentarfeltet. Vi kommer også til å be produsenter og butikkjeder ta større ansvar for å bekjempe dem, siden det ofte følger med spesielt soppmygg på kjøpet. Ikke greit, spør du oss.

 

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.